De week van de vitaliteit, wat kan je daar mee?

 

Week van de vitaliteit

De week van de vitaliteit, wat kan je daar mee?

 

Week van de vitaliteit

Maandag 25 september, de start van de week van de vitaliteit

In deze week worden de schijnwerpers gericht op vitaliteit, gezondheid en fitheid. Ben je benieuwd naar onze benadering en werkwijze? Onderstaand krijg je een goed indruk. Lees je in op onze visie betreffende vitaliteit, gezondheid en duurzame inzetbaarheid. Veel plezier met lezen! En bij vragen kom je bij ons op de lijn. 

Een startpunt of een echte verandering?

De week van de vitaliteit staat weer voor de deur. Wellicht worden binnen jouw bedrijf of instelling ook een aantal leuke activiteiten georganiseerd. Fruit op de tafels, een yoga gastles, met elkaar een bootcamp doen de keuze is divers. Maar dan, wat daarna? Zoals een beroemd politicus ooit zei: ‘Drinken we een glas (water in deze week 😉), doen we een plas en laten we alles zoals het was?’ Wij juichen dit soort initiatieven zeker toe maar wanneer het gaat om leefstijl en vitaliteit op een standvastig niveau te integreren dan komt er meer bij kijken. Onze benadering van vitaliteit is gestoeld op meten, motiveren en continuïteit in de begeleiding.

De diepere betekenis van vitaliteit: levensenergie en zingeving

Vitaliteit is een container begrip geworden. Vitaliteit staat voor je levensenergie. Het is de drijvende kracht waarmee mensen fysiek, mentaal, emotioneel en sociaal in het leven staan. Een vitaal persoon is besluitvaardig, toont veerkracht, ziet meer mogelijkheden dan problemen en heeft flexibele copingstijlen in stressvolle situaties. Er is voldoende energie voor de zaken die het leven van je vraagt en die jij vraagt aan het leven. Vitaliteit voedt daarbij je zingeving. Het ‘waarom, hoe en wat’ doe ik met en in mijn leven.

Meetbare vitaliteit: een pad naar gedragsverandering

Vitaliteit is meetbaar en inzichtelijk te maken. Daartoe werken wij met een vitaliteits- en motivatiescan. Wanneer personen ‘iets’ met hun vitaliteit gaan doen dan hangt dit 1 op 1 samen met gedragsverandering. Gedragsverandering gaat niet lukken wanneer stress teveel van onze energie opslokt. Het goede nieuws is dat de mate van stress meetbaar en inzichtelijk te maken is.

Gedragsverandering en stress

Dat stress als een virus door onze maatschappij waart zal voor de meeste mensen niet verrassend zijn. Wij meten binnen een aantal minuten met een high tech biofeedback systeem de activiteit in twee stress systemen: het korte en lange termijn stress systeem. De uitkomsten van de meting gebruiken wij als opstap naar coaching, interventies en maken we de effecten van de gedragsveranderingen inzichtelijk. Wij hebben jaren ervaring met het meten, coachen en begeleiden van mensen in diverse posities in bedrijven, van werkvloer tot leidinggevenden, politiemensen, militairen, brandweermensen en sporters. Alle mensen kunnen last hebben van teveel stress. Wij leren mensen om dit te herkennen en erkennen gekoppeld aan de fysiologische meting. En dan aan de slag, op zoek naar gezonde stress en rust en herstel.

Energielek

Een geactiveerd stress systeem krijgt veel energie toegewezen door ons brein. En dit gaat ten koste van ons immuunsysteem, dus ben je vaker ziek. Ook verminderd de belastbaarheid van je bewegingsapparaat. Hierdoor heb je vaker en langer last van allerlei klachten in en aan je spieren en gewrichten. Je hart en ademhaling draaien ook overuren waardoor hartkloppingen en hyperventilatie kunnen optreden. Ook je bloeddruk kan het stevig te krijgen, in de vorm van verhoging. Mensen met teveel stress verzuimen vaker en langduriger.

Verbeter je vitaliteit met Schott & CO

Door metingen krijgen mensen meer binding met hun eigen perceptie van stress en zien ze zelf wat voor effecten de coaching en gedragsverandering heeft op de mate van stress. Dit leidt tot meer energie, een positieve beleving en vooral een toename in gezondheid.

Wil je meer weten over onze werkwijze en de mogelijkheden binnen jouw instelling of bedrijf? Neem gerust contact met ons op en wij komen vrijblijvend langs voor het in kaart brengen van de vitaliteitsvraag, uitleg en een demo.

 

 

Heb je een vraag?

Heb je vragen of kom je graag met ons in contact? Dat kan op verschillende manieren. Vul het contact formulier in of gebruik een van de opties hieronder.

Mail ons op info@schottenco.nl
Stel je vraag via Whatsapp

11 + 14 =

X