Neuro Fascia Systeem opleiding

Docent met +30 jaar ervaring in het vak

Kleine klassen

U

Gericht op de praktijk

Opleiding Neuro Fascia Systeem

Toegankelijk voor iedereen

Voor particulier, student of zakelijk

Ook in overleg maatwerk mogelijk

Het Neuro Fascia Systeem biedt een innovatieve biofeedback therapie

SCHOTT & CO streeft als opleider continu naar vernieuwing op basis van recente inzichten in de wereld van gezondheid, preventie en therapie. Dit zie je ook terug in onze samenwerking met Nancy de Vos, fascia specialist, integraal therapeut en de Key Academy trainer van Nederland. In samenwerking met de Key Academy hebben wij een nieuw opleidingstraject ontwikkeld. Speciaal voor coaches, trainers en therapeuten die een verdiepingslag willen maken in het werken met hun cliënten.

Waar staat de Key Academy voor?

De Key Academy leidt sinds de oprichting in Duitsland in 2003 artsen, fysiotherapeuten, complementair therapeuten en professionele lichaamswerkers op. Enkele duizenden deelnemers hebben sindsdien de afzonderlijke modules en seminars doorlopen. In Nederland worden de Key Academy seminars en workshops gegeven door Nancy de Vos, fascia therapeut gespecialiseerd in de neurofascia (biofeedback en adaptatie) technieken.

De key technologie werkt met de physiokey. Dit is een innovatief meet- en behandelinstrument aan onze huid en onderliggend bindweefsel (fasia). De physiokey is in staat om de gemeten spanningen in de huid en onderliggende weefsels te corrigeren en naar normaalwaarden te sturen. Deze techniek stemt volledig af op de unieke situatie van dat moment van de persoon die behandeld wordt. Het doel van de therapie is snelle pijn vermindering en functieverbetering bij spier en orgaandysfuncties. Lees meer over de physiokey op de professionals pagina bij Key Health: https://www.keyhealth.nl/professionals

Wat is biofeedback therapie eigenlijk?

Moderne inzichten uit de fasciale anatomie, neurofysiologie en neuropsychologie vinden elkaar in deze onderscheidende benaderingswijze, die wordt aangevuld met de biofeedback gestuurde methodiek met de Physiokey. Blessures en pijnklachten kunnen hun oorsprong vinden in een disbalans in ons autonome zenuwstelsel en het fasciale systeem. De huidige inzichten in de anatomie en fysiologie laten een ander licht schijnen op het ontstaan en de instandhouding van verschillende klachten. Wij koppelen het neuro-fasciale systeem aan zowel fysieke, mentale en emotionele informatiedoorgifte. Het systeem past ook goed binnen de energetische en reflexzone zienswijze. De tendens binnen onderzoek en behandelen richt zich steeds meer op dit sensorische systeem. Bij veel pijnklachten en blessures kan er iets kapot zijn, maar vaker is er sprake van een verstoorde informatiedoorgifte. Soms zelfs op meerdere breinniveaus waardoor chronische problemen ontstaan en in stand gehouden kunnen worden.

Data en locaties

Locatie: In de Barn Hoeksche Waard ’s – Gravendeel

 

 

De inhoud van onze biofeedback opleiding

 

Wanneer je onze biofeedback opleiding gaat volgen, specialiseer je je in verschillende onderwerpen die te maken hebben met biofeedback. Een greep uit de onderwerpen:

 • Anatomie en fysiologie van het fasciale systeem
 • Het basis bio regulatie systeem
 • Biofeedback loops
 • Autonome zenuwstelsel
 • Vegetatieve innervaties
 • Meerdimensionaal belasting – belastbaarheidsmodel en klachten
 • De rol van stress
 • Stress en disbalans: neuraal en hormonaal
 • Het werkingsmechanisme van de Physiokey
 • Emoties en het fasciale systeem
 • Anamnese en afbakening
 • Verschillende onderzoekstechnieken en testen:
 • Verschillende therapeutische interventies:
 • Opstellen van een therapieplan
 • Indicaties en contra-indicaties 

   

  Heb je een vraag over deze opleiding?

  Heb je vragen of kom je graag met ons in contact? Dat kan op verschillende manieren. Vul het contact formulier in of gebruik een van de opties hieronder.

  Mail ons op info@schottenco.nl
  Stel je vraag via Whatsapp

  15 + 4 =