Workshop Anatomie Snijzaal

Docent met +30 jaar ervaring in het vak

Maximaal 23 mensen in een groep

U

Gericht op de praktijk

Workshop Anatomie Snijzaal

Ontdek de wonderlijke bouw van ons menselijk lichaam!

Op woensdagmiddag 19 juni kunnen wij terecht met onze studenten voor een indrukwekkend en prachtig leermoment in de anatomische snijzalen in Utrecht

Tijdens deze workshop kom je meer te weten over de samenhang en opbouw van ons lichaam, fasciale structuren, spiersystemen en organen. Dit alles vanuit een bijzonder perspectief.

Maak gebruik van deze unieke mogelijkheid om de functionele anatomie van ons lichaam te bestuderen. Van fascies tot spieren, van darmen tot zenuwstelsel, de samenhang tussen hart, longen en diafragma om maar een paar voorbeelden te noemen.

Een extra aspect van deze middag is de mogelijkheid om diverse preparaten te zien en bestuderen waarbij sprake is van pathologie. Denk aan artrose, infarcten en tumoren. Er vind tijdens deze workshop geen dissectiemoment plaats, dus alle preparaten zijn (lang) van te voren al voor ons gereed gemaakt.

Al jaren maken wij gebruik van de kennis en expertise van John Verwijs van www.snijzaal.nl. John is verbonden aan o.a. de Erasmus Universiteit in Rotterdam als docent functionele anatomie. Onze samenwerking met hem is uniek en uitzonderlijk. Vele speciale workshops zijn in samenwerking met hem georganiseerd. Zijn vakkennis is groot en John is een bevlogen docent.

Volg een workshop onder de bezielende leiding van  John Verwijs met docenten van team Schott & Co als ondersteuners en doe een onvergetelijke ervaring op. De schitterende bouw van het lichaam zoals je het nog nooit gezien hebt. De samenhang en opbouw, fasciale structuren, spiersystemen en organen en diverse  pathologie, vanuit een perspectief zoals geen boek of foto dit kan benaderen. Ook krijg je tijd om zelf preparaten te bestuderen.

Waarom deze workshop?

  • Vergroot je kennis en inzicht vertaald naar de praktijk
  • De kans om het menselijke lichaam op indrukwekkende wijze in samenhang te mogen zien
  • Leer de stap te maken van ontleedkunde uit de traditionele anatomie naar de verbindkunde vanuit de functionele anatomie.

Programma van de dag

  • introductie menselijke anatomie – diverse vormen van pathologie
  • het spijsverteringssysteem
  • fasciale anatomie en samenhang in het lichaam
  • diverse spiersystemen; de onderlinge verbindingen

Over deze workshop

Deze workshop is op woensdag 19 juni 2024 van 13:00 tot 15:00 of van 15:00 tot 17:00 in het Universitair Medisch Centrum Utrecht. De prijs per persoon bedraagt € 125. Elke deelnemer krijgt een certificaat / bewijs van deelname op naam. Ook ontvangt iedereen een uitgebreide PDF over functionele oefenstof in relatie tot ons fasciale systeem.

Data en locatie

Universitair Medisch Centrum Utrecht

Woensdag 19 juni

13.00 – 15.00 of 15.00 – 17.00

125,00