Praktijk voor Leefstijl, Vitaliteit en Gezondheid

Ervaar je obstakels op het gebied van leefstijl, sport, voeding, stress of sportblessures? Of ben je op zoek naar extra begeleiding om je doelen te behalen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Personal Trainer opleiding

Praktijk voor Leefstijl, Vitaliteit en Gezondheid

Ervaar je obstakels op het gebied van leefstijl, sport, voeding, stress of sportblessures? Of ben je op zoek naar extra begeleiding om je doelen te behalen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Personal Trainer opleiding

1 op 1 begeleiding

+30 jaar ervaring in begeleiding

Burgh-Haamstede

Persoonlijke begeleiding

Naast het opleiden van professionals zoals personal trainers en leefstijlcoaches, hebben we een passie voor het persoonlijk begeleiden van mensen. We helpen je graag bij het optimaliseren van jouw leefstijl, het behalen van je sportdoelen, het maken van gezondere voedingskeuzes, het verminderen van stress en het voorkomen of herstellen van sportblessures.

Wij maken een uitgebreide analyse van alle factoren die van invloed zijn op jouw gezondheid. Dit betekent dat we kijken naar de samenhang tussen fysieke, mentale, emotionele, sociale en zingevende factoren. Jouw welzijn staat centraal, en we streven ernaar je op een warme en professionele manier te ondersteunen bij het bereiken en behouden van een gezonde leefstijl.

Onze diensten

Onze praktijk biedt diverse diensten die gericht zijn op het bevorderen van je gezondheid en vitaliteit. Of je nu op zoek bent naar begeleiding bij het verbeteren van je leefstijl, het verhogen van je energieniveau of het omgaan met stress, wij staan voor je klaar.

Daarnaast kunnen we je ondersteunen bij allerlei fysieke en mentale klachten, problemen met je lichaamsgewicht, het verbeteren van je sportprestaties, of het voorkomen en herstellen van sportblessures.

Onze werkwijze

Na een uitgebreide intake met daarin zowel ruimte voor het heden als het verleden komen we in overleg tot een gezamenlijke strategie. Daarbij ondersteunen we onze bevindingen met moderne meetinstrumenten vanuit de laatste stand van zaken op wetenschappelijk gebied.

Wij maken tijd voor je verhaal, brengen het probleem en de oplossing in kaart.

Mogelijke aanvullingen kunnen geboden worden door:

 

 • Analyse voedingsdagboek.
 • DNA testen.
 • Fysiologische metingen aan ons stress systeem.
 • Analyse bewegingsapparaat: kracht -zwakte analyse.
 • Bioneurofeedback metingen aan het bewegingsapparaat.
 • Aanvullende bloed, speeksel en ontlasting testen indien nodig.

Wat wij bieden

Voeding en gewicht

 • Leefstijladviezen op maat. Passend bij de persoon die jij bent. Stap voor stap uitgelegd en toegankelijk gemaakt.
 • Voedingsadviezen op maat, van intermittent fasting, koolhydraatarm tot eiwitrijk tot het ketogeen dieet wat bij jou past en voor je nodig is.
 • Problemen met het handhaven of bereiken van je ideale gewicht.
 • Allergieën en intoleranties.
 • Verschillende soorten van darmproblematiek.

Stress, herstel, belastbaarheid

Ons stress systeem is in principe ontwikkeld om ons te helpen in moeilijke tijden en rondom onverwachte situaties. Maar wat veel mensen niet weten is dat een stress systeem dat over langere perioden aan staat, een groot energielek kan veroorzaken. Verhoogde stress zorgt voor een toename van lichamelijk en geestelijk ongemak. Onze belastbaarheid neemt af en daarmee de kans op blessures toe. Je weerstand neemt af, je slaappatroon verslechterd. Kortom je vatbaarheid voor ziekten en klachten neemt toe. Tegenwoordig is de mate van activiteit in ons stress systeem en de flexibiliteit en het aanpassingsvermogen goed fysiologisch meetbaar. Het erkennen en herkennen en leren managen van je stress kan leiden tot grote gezondheidsverbeteringen. Maar ook oude onverwerkte emoties of trauma’s kunnen leiden tot een verhoogde activiteit in ons stress systeem die vaak niet direct herkend wordt. Ook hier bieden wij begeleiding.

Bewegen en sport

Bij ons kun je terecht voor adviezen rondom training en sport. Of je nu een beginner bent of gevorderd atleet. Dit voor het verbeteren van je sportprestaties of sportschema’s op maat. Je krijgt functionele oefenstof afgestemd op jouw niveau en helpend bij het bereiken van je doel.

Ook begeleiden wij mensen met blessures of pijnklachten van het lichaam. Wij werken op basis van een totale bewegingsanalyse. We kijken daarom goed naar de huidige klacht maar vooral de relatie met andere spiersystemen in het lichaam. De oorzaak hoeft niet altijd op de plek zelf te zitten waar de pijn ervaren wordt.

Maar ook oude onverwerkte emoties of trauma’s kunnen leiden tot een verhoogde activiteit in ons stress systeem die vaak niet direct herkend wordt. Ook hier bieden wij begeleiding.

De duur en prijs van een behandeling

Een eerste intake duurt maximaal 1 uur en 15 minuten. In goed overleg plannen we een tijdlijn met aantal behandelingen. Wij rekenen € 95,- per consult en zijn BTW vrijgesteld. In principe zijn wij van de kortdurende therapeutische begeleiding. Ook bij chronische klachten, de eigen zelfredzaamheid op het gebied van gezondheid bevorderend gedrag wordt geactiveerd en gestimuleerd.

Maak een afspraak

Onze praktijk is gevestigd in Burgh-Haamstede, Grevelingenlaan 30. Ben je benieuwd of wij en onze zienswijze iets voor jou kan betekenen? Neem contact op via de onderstaande opties:

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag?

Wil je een afspraak maken of een vraag stellen? Dat kan op verschillende manieren. Vul het contact formulier in of gebruik een van de opties hieronder.

Mail ons op info@schottenco.nl
Stel je vraag via Whatsapp

14 + 1 =